10:58 | شنبه 1 ارديبهشت 1403
Research Analysis Debriefing Day
بورس و اعتمادی که به یغما رفت!

1400/03/10

بورس و اعتمادی که به یغما رفت!

دولت سیزدهم با بزرگترین چالش سال های اخیر در حوزه بازار سرمایه رو به رو خواهد بود.


به گزارش نماد برتر، محمد علی رفیعی در این یادداشت می نویسد:



بی شک بازار سرمایه بزرگترین چالشی خواهد بود که بعد از کرونا به دولت سیزدهم ارث خواهد می رسد. البته اممکن است تا مرداد یا شهریور 1400 واکسیناسیون کرونا در کشور محقق شود ( بعید است) و رییس جمهور و وزیر اقتصاد آینده تنها با بورس و بی اعتمادی ایجاد شده رو به رو شوند.



متاسفانه در دولت دوازدهم و با حضور دژپسند در وزارت اقتصاد تنها چیزی که به خوبی راه خود را هموار کرد، تامین کسری بودجه دولت از جیب مردم بود. کسری بودجه 220 هزار میلیاردی که تنها در عرض یک ماه به 180 هزار میلیارد و بعد از 3 ماه به صفر رسید!



خوشبختانه دولتی ها در اعترافات خود بارها اعلام کردند که کسری بودجه از بورس ( جیب مردم) تامین شده و این همان دلیلی است که دولت آینده را با این چالش رو به رو می کند که: به جای بازار سرمایه کدام بازار را می توان به رونق رساند تا هم چرخ صنعت بچرخد و هم چرخ زندگی مردم!



پس از شاپور محمدی که حالا دیگر مطمئن هستیم به دلیل مخالفت با جریان دولتی خواستار دزدی از جیب مردم برکنار شد، قالیباف اصل که از همان ابتدا تنها برای بله قربان گویی وارد گود شده بود ضربه سختی به اعتماد مردم زد و متاسفانه دهقان دهنوی نیز نتوانست آثار کبودی این ضربه را کم کند و تنها با کاهش حد ضرر به 2 و 3 سرعت بدبخت شدن مردمی که با هزار امید و با دروغ های شاخ‌دار دولتی ها و برخی رسانه های وابسته وارد بازار سرمایه شده بودند را کند کرد.



گویا قرار است بازار سرمایه نیز جدیدترین حربه تبلیغاتی برای انتخابات ریاست جمهوری باشد و به یکباره در دوران انتخابات و پس از آن با ورود پول های ... از جیب مردم، تنور این بازار ورشکسته جوری داغ شود که دل ربایی های گذشته در برابرش هیچ باشد.



متاسفانه مشاوران دولت و یا هر مدیری که مسوول این خرابکاری بزرگ و دزدی تاریخی بوده است از روی عمد یا از روی بی‌دانشی به این نکته توجه نکرده که در کشوری با مشخصه ایران که نه اقتصاد و بازار آزاد دارد و نه شرایط نرمال، چنین جفتک‌هایی به بازار سرمایه اثراتی همانند بمب اتمی هیروشیما بر جای خواهد گذاشت که نتایج آن تا سال ها و شاید دهه‌ها بر این حوزه اقتصادی و بر تولید و صنعت کشور مشهود و قابل لمس خواهد بود.



ای کاش این اشتباه تاریخی دولت در زیاده خوری و ریخت و پاش‌های بی مورد و سپس تامین کسری بودجه از جیب ملت هیچگاه رخ نمی داد اما؛ حالا که به هزاران دلیل قابل بیان و غیر قابل بیان، تدبیر و امید دولت دوازدهم همانند بذر ناامیدی و ترس، در دل سهامداران کاشته شده است؛ تنها 4 ماه فرصت وجود دارد تا جانشینان احتمالی دولت فعلی و اقتصاددانان برای کمک به کاهش اثرات این بمب اتمی بورسی فکری کنند تا مرداد و شهریور 1400 برای دولت آینده با سیاهی فرش بورس آغاز نشود.